Friday, October 12, 2018

Pengguna Tegar Balm Tasneem Naturel

Memang pengguna tegar balm!

Kalau gini lah gaya memang tak tunggu dah keluaran Omar Hana. Buka terus balm design lama.
Sama je fungsinya.

Macam manalah tak cepat habis. Dari anak ke mak ayah yang guna. Satu family yang guna.

Memang jadi ke sapu-sapu je ni?

Jadi!

Bulan depan cukup 1 tahun jadi pengguna tegar balm Tasneem Naturel ni. Memang sangat-sangat membantu mak uruskan anak-anak dan jaga diri sendiri🤭
Mak happy anak laaaagi happy kan!

Tak mau malu tak mau segan meh kita sembang pasal balm boleh bantu anak tidur, tak meragam, selsema cepat kering, perut dah tak kembung dan kulit gatal jadi lega.

Yang lagi bessssssttt, beli 1 balm sebelum 25/10/2018 dapat join LUCKY DRAW MENANG AIR FRYER!
Khas untuk belian dari #HilyaArnaaFamily... Tak nak ke??

#tasneemnaturel
#LuckyDrawbyHilyaArnaa

Monday, October 8, 2018

Kos Chek Up Mengandung Di KPMC Kajang

Assalamualaikum.

Untuk baby keempat ni, Eda inshaaAllah akan bersalin di KPMC Kajang.
Syarat untuk bersalin di sana perlu sekurang-kurangnya 3 kali check up dengan doktor.
Masih memilih Dr. Anita Rina kerana sudah selesa dengan dia.

Eda kongsikan kos semasa monthly check up (efektif 29 September 2018) sebagai rujukan.

Chek up bulanan Eda buat di Klinik Kesihatan.
Dah masuk 7 bulan  aru buat appointment jumpa Dr. Anita.

Moga bermanfaat.

Friday, September 21, 2018

Balm Legakan Selsema dan Batuk Bayi

Bila anak selsema dan saya sendiri pun selsema, saya suka sapu balm CFrub ni.

Balm ni tak panas tak tak pedihkan mata.
Risau juga kan bila dah sapu kat hidung tu anak tenyeh ke mata.
Nasib baik balm ni tak berangin dan pedih.

Boleh guna dari bayi baru lahir ke orang dewasa.
Kecuali bagi bayi tidak cukup bulan.

Nampak kecil comel je bekasnya kan?
Tahan lama juga sebab balmnya padat, tak lembik.
Guna pun sikit je sapu nipis-nipis.

Bekasnya dari kaca.
Supaya minyak pati tumbuhan dalam balm tersebut terpelihara fungsinya.
Jauhkan dari jadi mainan anak-anak.
Anak-anak memang suka sebab baunya wangi.

Sudah tamat kisah hidung kuning sapu kunyit.
Sekarang lebih mudah kita sapu balm CFrub.
Satu keluarga boleh guna.

Awak dah guna ke balm CFrub ni?

Nak risik-risik tanya boleh klik www.wasap.my/60192159927/cfrub

Saturday, August 11, 2018

BALM LEGAKAN MASALAH SUSAH TIDUR ANAK - SET SWEET DREAM

"ANAK SAYA UMUR 2 BULAN. DIA TIDUR JAM 2-3 PAGI TIAP MALAM. SAYA DAH MULA KERJA. SAYA DAN SUAMI TAK CUKUP REHAT"
- Pn. Nurul, Sepang
.
.
Anda alami situasi seperti Pn. Nurul dan suami? Situasi yang biasa berlaku bila ada anak kecil.
Tetapi jika keadaan ini berterusan, boleh menjejaskan prestasi kerja kita kan? Ye la. Pergi kerja kepala ting tong, mata panda, badan lesu, mata mengantuk tersengguk-sengguk kat meja. Susah nak fokus pada kerja. Betul tak?
.
.
Kami kenalkan kepada anda, balm Set Sweet Dream dari Tasneem Naturel yang boleh kembalikan tidur berkualiti anda dan anak anda lebih lena.

=========================================
SET SWEET DREAM 
(adalah gabungan balm Calm Time dan Sleep Time)
=========================================

Balm Calm Time membantu menstabilkan emosi baik kepada bayi atau orang dewasa.Balm ini juga adalah untuk "whole body relaxation". Apabila disapu pada anak, ia akan menenangkan saraf anak yang yang menegang akibat keletihan, kepenatan dan tidak cukup rehat. Bagi orang dewasa pula, balm Calm Time membantu memberi rasa tenangdan mengurangkan stress.

Minyak pati tumbuhan yang digunakan dalam balm Calm Time adalah Lavender, Orange, Mandarin, Geranium, Marjoram, Frankiscence, Bergamot dan Roman Chamomile. Kesemua minyak pati tumbuhan ini khusus untuk memberikan rasa tenang kepada pengguna.

Balm Sleep Time pula membantu memperbaiki hormon tidur kepada anak atau orang dewasa. Balm ini membantu untuk dapatkan "deep sleep" atau tidur lebih lena.

Minyak pati tumbuhan yang digunakan dalam balm Sleep Time adalah Cedarwood, Lavender, Vetiver, Chamomile, Orange, Marjoram, Bergamot dan Ylang-ylang. Kesemua minyak pati tumbuhan ini khusus untuk memberikan tidur yang lena dan berkualiti.

====================================
INFO TAMBAHAN BALM TASNEEM NATUREL
=====================================

(+) LULUS KKM DAN DIHASILKAN DI KILANG BERTARAF GMP 
Not KKM balm Calm Time (NOT170401988K), Not KKM balm Sleep Time (NOT170403429K)

(+) MENGGUNAKAN BAHAN NATURAL
Balm ini dihasilkan dari gabungan beberapa jenis minyak pati tumbuhan berkualiti, carrier oil, shea Butter dan Beeswax. Tiada bahan kimia berbahaya dan dos sesuai digunakan dari bayi. 

(+) GABUNGAN 7 KE 8 JENIS MINYAK PATI TUMBUHAN (EO)
Minyak pati tumbuhan (eo) yang digunakan adalah khusus untuk atasi tiap satu masalah. Pernah "survey" harga satu minyak pati tumbuhan? Google je. Mahal kan?Balm Tasneem Naturel ada lebih7 ke 8 jenis eo dalam satu balm. Jadi memang sangat berbaloi dengan harga yang kami tawarkan.

(+) TEKSTUR BALM TIDAK MELEKIT, PEDIH, PANAS ATAU BERANGIN
Ya. balm ini berbau wangi dan mudah diserap ke dalam kulit. Tekstur adalah padat (tidak lembik). hanya sapuan nipis diperlukan. Jadi, satu balm boleh diguna sehingga 2 ke 3 bulan.

(+) MUDAH DIBAWA KE MANA SAHAJA
Balm ini adalah bersaiz kecil dan comel jadi boleh dimasukkan ke dalam handbag mama. Manakala, teksturnya berbentuk balm maka tidak mudah tumpah keluar.

Siapa NAK kami bantu supaya tidur malam lebih lena dan berkualiti?
Ada diskaun menanti anda!
Jika NAK kami bantu, KLIK link whatssap di bawah




Monday, April 2, 2018

Tasneem Naturel : Balm Skeenz

Assalamualaikum wbt.
Alhamdulillah produk terbaru dari Tasneem Naturel telah dilancarkan.

Balm Skeenz yang khusus untuk melegakan dan mengurangkan masalah kulit seperti ruam, ekzema, allergik dan yang berkaitan.

Kandungan bahan dalam balm Skeenz adalah :
- Beeswax
- Shea butter
- Olus oil
- Argania spinosa
- Kernel oil
- Octyldodecanol
- Ribes Nigrun ( Blackcurent oil ) seed oil
- Helianthus Annuus ( sun owwer )
- Seed oil unsaponi ables
- Cardiospermum halicacabum flower/leaf/vine extract
- Tochoperol acecate
- Helianthus annuus
- Rosmarinus O Cinalis ( rosemary )
- Leaf extract
- Coco
- Caprylate/caprate

Lebih 10 jenis minyak pati tumbuhan diguna.

Harga sebekas adalah rm55 18 gram.
Kos pos rm8 sem/rm10 ss.

Wednesday, March 28, 2018

Snowdrop Clothpad : Pakej Terbaru Mac 2018

Yang belum cuba lagi pad kain ni mesti tertanya2 apa yg best sgt pad kain ni kan? Kenapa ramai sangat repeat order tak henti2 kumpul stok untuk pakai sendiri? Kalau nak tahu kena cuba dulu br percaya. Yang dah guna memang rasa perbezaannya:

✔️ Tiada lagi masalah kegatalan dan ruam
✔️ Senggugut beransur kurang dan hilang
✔️ Keputihan berlebihan dan gatal beransur kurang dan hilang
✔️ Tersangat selesa sbb permukaan yg lembut dan kering sampai tak sedar pad dah penuh 😂
✔️ Mudah digunakan dan senang dicuci sebab fabrik yang direka khas menyerap dgn baik tetapi kesan darah tidak melekat kekal seperti fabrik biasa

So yg belum cuba lagi tu memang tersangat rugi!

Berminat?
Sila whatssap 019-2159927 (aida) atau klik www.wasap.my/60192159927/clothpad

#clothpadsnowdrop #clothpads #clothpadmalaysia #clothpadmalaysia #padkainmoden #padkainmalayia #padkaincantik #padkainkualiti #pantyliner #pantyliners #padbolehbasuh #masalahkeputihan #masalahkeputihanberbau #keputihan #keputihangatal #keputihanhilang #keputihanbau #senggugut #masalahsenggugut #sengguguthilang #senggugutteruk #senggugutkeputihanteruk #mengandung #keputihanmengandung #produkmalaysia #produkbumiputera #produkkecantikan #produkkesihatan #selangor #salaktinggi #sepang #nilai #nilai3


Thursday, January 25, 2018

Tasneem Naturel : CF-Rub legakan selsema dan batuk berkahak

Amboi!
Laju je Eda ni kan bila time gaji.

Masa Eda kerja dulu, lepas dah siap-siap asing komitmen tetap bulanan (bayaran pengasuh, pinjaman pelajaran, etc) akan ada lebihan belanja.

Biasanya, mesti belanja untuk anak dulu!
Ha ha ha
Tak kisah la baju sehelai, headband dari niat asal nak beli 5 jadi 7, kasut baru nak matching baju baru.
Siapa mommies macam Eda baik mengaku! He he he

Eda pun percaya semua mommies utamakan keperluan anak dahulu.
Anak-anak mommies sihat?
Kalau sihat Alhamdulillah.

Anak-anak Eda selsema dan batuk.
Eda sapu CFRub selang sejam.
Semalam si kakak muntah selambak atas katil.
Keluar kahak. Puas hati mak tengok.
Cadar boleh basuh. Yang penting anak makin sihat. Kan?

Pernah dengar balm Tasneem Naturel? Hanya calit-calit sapu luaran sahaja. Tiada bahan kimia berbahaya dan berasaskan minyak pati tumbuhan (essential oil).

Tasneem Naturel (CFrub)
-Bantu kurangkan selesema
-Bantu cairkan kahak
-Bantu melegakan athma

Cara guna:
-Sapu di hidung, tekak, tulang belakang, tapak kaki & dada
-Boleh juga bagi anak hidu balm ini.

Balm ini membantu secara semulajadi masalah batuk dan selesema.

Essential Oil yang digunakan:

-Lavendar
-Lemon
-Eucalyptus
-Orange
-Tea tree
-Frankinsence
-cypress

Sila wassap ke 019-2159927 untuk order
Sila wassap ke 019-2159927 untuk order
Sila wassap ke 019-2159927 untuk order

Pickup : berhampiran Pejabat Kesihatan Sepang/Klinik Kesihatan Salak, Tesco/Giant Nilai (hujung minggu sahaja)

Pos ke seluruh Malaysia

Jimat Rm10 dengan belian 2 balm ke atas!

#tasneemnaturel

Wassap cepat tau!kesian anak batuk berkahak tak reda2 tu