Monday, April 2, 2018

Tasneem Naturel : Balm Skeenz

Assalamualaikum wbt.
Alhamdulillah produk terbaru dari Tasneem Naturel telah dilancarkan.

Balm Skeenz yang khusus untuk melegakan dan mengurangkan masalah kulit seperti ruam, ekzema, allergik dan yang berkaitan.

Kandungan bahan dalam balm Skeenz adalah :
- Beeswax
- Shea butter
- Olus oil
- Argania spinosa
- Kernel oil
- Octyldodecanol
- Ribes Nigrun ( Blackcurent oil ) seed oil
- Helianthus Annuus ( sun owwer )
- Seed oil unsaponi ables
- Cardiospermum halicacabum flower/leaf/vine extract
- Tochoperol acecate
- Helianthus annuus
- Rosmarinus O Cinalis ( rosemary )
- Leaf extract
- Coco
- Caprylate/caprate

Lebih 10 jenis minyak pati tumbuhan diguna.

Harga sebekas adalah rm55 18 gram.
Kos pos rm8 sem/rm10 ss.

Wednesday, March 28, 2018

Snowdrop Clothpad : Pakej Terbaru Mac 2018

Yang belum cuba lagi pad kain ni mesti tertanya2 apa yg best sgt pad kain ni kan? Kenapa ramai sangat repeat order tak henti2 kumpul stok untuk pakai sendiri? Kalau nak tahu kena cuba dulu br percaya. Yang dah guna memang rasa perbezaannya:

✔️ Tiada lagi masalah kegatalan dan ruam
✔️ Senggugut beransur kurang dan hilang
✔️ Keputihan berlebihan dan gatal beransur kurang dan hilang
✔️ Tersangat selesa sbb permukaan yg lembut dan kering sampai tak sedar pad dah penuh 😂
✔️ Mudah digunakan dan senang dicuci sebab fabrik yang direka khas menyerap dgn baik tetapi kesan darah tidak melekat kekal seperti fabrik biasa

So yg belum cuba lagi tu memang tersangat rugi!

Berminat?
Sila whatssap 019-2159927 (aida) atau klik www.wasap.my/60192159927/clothpad

#clothpadsnowdrop #clothpads #clothpadmalaysia #clothpadmalaysia #padkainmoden #padkainmalayia #padkaincantik #padkainkualiti #pantyliner #pantyliners #padbolehbasuh #masalahkeputihan #masalahkeputihanberbau #keputihan #keputihangatal #keputihanhilang #keputihanbau #senggugut #masalahsenggugut #sengguguthilang #senggugutteruk #senggugutkeputihanteruk #mengandung #keputihanmengandung #produkmalaysia #produkbumiputera #produkkecantikan #produkkesihatan #selangor #salaktinggi #sepang #nilai #nilai3


Thursday, January 25, 2018

Tasneem Naturel : CF-Rub legakan selsema dan batuk berkahak

Amboi!
Laju je Eda ni kan bila time gaji.

Masa Eda kerja dulu, lepas dah siap-siap asing komitmen tetap bulanan (bayaran pengasuh, pinjaman pelajaran, etc) akan ada lebihan belanja.

Biasanya, mesti belanja untuk anak dulu!
Ha ha ha
Tak kisah la baju sehelai, headband dari niat asal nak beli 5 jadi 7, kasut baru nak matching baju baru.
Siapa mommies macam Eda baik mengaku! He he he

Eda pun percaya semua mommies utamakan keperluan anak dahulu.
Anak-anak mommies sihat?
Kalau sihat Alhamdulillah.

Anak-anak Eda selsema dan batuk.
Eda sapu CFRub selang sejam.
Semalam si kakak muntah selambak atas katil.
Keluar kahak. Puas hati mak tengok.
Cadar boleh basuh. Yang penting anak makin sihat. Kan?

Pernah dengar balm Tasneem Naturel? Hanya calit-calit sapu luaran sahaja. Tiada bahan kimia berbahaya dan berasaskan minyak pati tumbuhan (essential oil).

Tasneem Naturel (CFrub)
-Bantu kurangkan selesema
-Bantu cairkan kahak
-Bantu melegakan athma

Cara guna:
-Sapu di hidung, tekak, tulang belakang, tapak kaki & dada
-Boleh juga bagi anak hidu balm ini.

Balm ini membantu secara semulajadi masalah batuk dan selesema.

Essential Oil yang digunakan:

-Lavendar
-Lemon
-Eucalyptus
-Orange
-Tea tree
-Frankinsence
-cypress

Sila wassap ke 019-2159927 untuk order
Sila wassap ke 019-2159927 untuk order
Sila wassap ke 019-2159927 untuk order

Pickup : berhampiran Pejabat Kesihatan Sepang/Klinik Kesihatan Salak, Tesco/Giant Nilai (hujung minggu sahaja)

Pos ke seluruh Malaysia

Jimat Rm10 dengan belian 2 balm ke atas!

#tasneemnaturel

Wassap cepat tau!kesian anak batuk berkahak tak reda2 tu

Thursday, January 11, 2018

Tasneem Naturel : Balm legakan simptom selsema dan resdung

Siapa ada anak yang bangun pagi2 bersin2, siap pakej mata merah berair lagi?macam dalam gambar ni.
Anak saya kadang2 macam tu.
Resdung. Ikut mak ayahnya.

Saya sapu balm CFrub ni.
Sudah pakai baju saya sapu pada kawasan tzone (hidung dan atas kening/dahi).
Masa sarapan merah mata dah hilang. Tak dengar bersin dah.

Alhamdulillah.
Memang CFrub ni serasi dengan anak saya.

Saya kongsi detail balm yang bagus ni ye.

Tasneem Naturel (CFrub)

🌸Bantu kurangkan selesema
🌸Bantu cairkan kahak
🌸Bantu melegakan athma

Cara guna:
👉Sapu di hidung, tekak, tulang belakang, tapak kaki & dada
👉Boleh juga bagi anak hidu balm ini.

Balm ini membantu secara semulajadi masalah batuk dan selesema.

Essential Oil yang digunakan:

🍄Lavendar
🍄Lemon
🍄Eucalyptus
🍄Orange
🍄Tea tree
🍄Frankinsence
🍄cypress

Bacaan lanjut di sini :
http://bit.ly/2yQ8W22

Klik www.wasap.my/60192159927/balmTN untuk pertanyaan dan order

Pickup : Klinik Kesihatan Salak, Tesco/Giant Nilai (hujung minggu sahaja)

Pos ke seluruh Malaysia

Monday, January 8, 2018

Tasneem Naturel : Balm selamat untuk atasi selsema dan batuk kepada bayi bawah 2 tahun

Tahukah kome?

Kesan sampingan seperti mengantuk boleh menyebabkan pengurangan penyusuan dan minum, terutamanya bayi dan kanak-kanak yang kecil yang secara tidak langsung boleh menyebabkan dehidrasi.

Ubat batuk yang mengandungi ubat narkotik, seperti codeine, boleh mengakibatkan pernafasan bayi serta kanak-kanak diperlahankan. Jika diberi terlebih dos atau disebabkan komplikasi lain, kanak-kanak ini boleh berhenti bernafas, sawan, gangguan sistem saraf, jantung dan usus, serta membawa maut.

Di Malaysia, Kementerian Kesihatan Malaysia tidak membenarkankan penggunaan ubat-ubat batuk dan selsema bagi kanak-kanak di bawah umur 2 tahun sejak tahun 2007.

Menurut FDA (Food and Drugs Administration) di Amerika Syarikat, ubat batuk dan selsema tidak dibenarkan untuk kanak-kanak di bawah umur 2 tahun.

Makanya, Mak nak tanya..

Ada yang nak berikhtiar dengan CF-Rub tak?

Whatssap 019-2159927 ye.

Tuesday, January 2, 2018

Ceritera ANH : Selamat melangkah ke alam persekolan 2018

Assalamualaikum

Alhamdulillah pada 2 Januari 2018 anak-anak Mak,  Adni dan Awfa mula bersekolah. 
Adni di sekolah kebangsaan dan Awfa di sekolah tadika.
Mak coretkan serba sedikit ragam dua beradik semasa hari pertama sesi persekolahan ini.

Adni
- Teruja kerana jumpa kawan-kawan semasa tadika bersekolah sama dengannya
- Jelas kelihatan wajah kepenatan kerana bersekolah sepanjang hari
- Dia bercerita cikgu kelasnya garang.  He he he.

Awfa
- Bangun pagi menangis.  Bila ditanya pada siang hari itu dijawab kerana ayahnya marah.  Padahal ayah hanya kejut bangun tidur sahaja. He he he
- Pantau keadaan masa waktu rehat dan dapati dia makan di meja selain yang bawa bekal. Bila ditanya,  jawabnya dia terlupa dia membawa bekal dan cikgunya juga terlupa dia ada membawa bekal.  He he he.

Alhamdulillah.
Anak-anak Mak tak banyak ragam.
Mak amalkan sebelum tidur dan waktu pagi makan madu kelulut.

Selain itu,  calit balm Calm Time dan Sleep Time Tasneem Naturel. Sebelum tidur dan selepas mandi pagi calit Calm Time.
Semasa waktu tidur siang atau malam, calit Sleep Time supaya dapat tidur yang berkualiti.

Mak dan Ayah usaha jaga emosi dan daya tahan tubuh anak-anak. Jadual persekolahan memang memenatkan. Apatah lagi anak-anak yang baru pertama sekali bersekolah. Perlu bersedia mental dan fizikal.

Panjang lagi masa untuk anak-anak tempuh.
Doa Mak dan Ayah moga anak-anak diterangkan hati menerima ilmu,  disenangi orang sekeliling dan dilindungi Allah sentiasa.

P/s : disertakan panduan berkenaan pekeliling Kementerian Pelajaran berkaitan kedudukan lencana bagi tahun 2018

Saturday, December 30, 2017

Tasneem Naturel : Stokis Tasneem Naturel Sepang

Assalamualaikum.

Alhamdulillah atas rezeki dan rahmat Allah.

Saya Noraida, boleh panggil Eda.
Stokis sah Tasneem Naturel di Salak Tinggi, Sepang, Nilai.

Doa saya semoga lebih ramai golongan surirumah dapat dibantu menjana pendapatan sendiri. Amin.

Moga Allah berkati dan rahmati urusan bisnes saya bersama Tasneem Naturel. Amin.

Sekiranya puan/cik berminat untuk jana pendapatan tanpa keluarkan modal untuk produk (dropship), saya alu-alukan hubungi saya❤❤❤

Wassap/mesej ke 019-2159927
InshaaAllah saya bantu😊

Salam kasih,

❤Noraida❤
Stokis
Tasneem Naturel (Sepang)

Follow :

Page tasneem naturel
http://bit.ly/2xwGUah